Drivhus hage

Drømmer du om et drivhus i hagen? Uteluksus har et stort utvalg av praktiske og vakre drivhus som tåler all slags vær.

Det er et kjent faktum at grønne planter er sunt for helsen og trivselen, og derfor er det ikke rart at mange av oss drømmer om å bygge drivhus i hagen. 

Du trenger ikke nødvendigvis å være hobbygartner for å investere i et drivhus – et drivhus kan også fungere som et ekstra oppholdsrom eller som en egen liten kafé i hagen. 

Våre drivhus

Uteluksus tilbyr mange forskjellige typer drivhus i ulike størrelser og design. Her kan du lese mer om våre drivhus.

Drivhus orangeri

Et orangeri, kalt oransjeri på norsk, er et oppvarmet drivhus som brukes til dyrking av sitrustrær og planter. Fra 17- til 1900-tallet ble oransjeriene brukt til å beskytte appelsintrær i vintersesongen, og derfor ble drivhusene kalt for oransjerier. 

Oransjerienes historie og vakre design gjør dem til et luksuriøst blikkfang i en hvilken som helst hage. I vårt sortiment finner du både ovale og runde oransjerier laget av robust aluminium. 

Taket kommer i 10 mm polykarbonat eller 4 mm herdet glass, men du kan også velge å kombinere begge deler.

Veggdrivhus

Vi tilbyr også drivhus som er montert fast til huset ditt. Dette er et perfekt alternativ om du ikke har så stor hage, eller bare vil ha ha plantene rett utenfor huset ditt. Drivhuset kan også brukes som en vinterhage, bassengdekke eller som en ekstra liten stue.

Våre drivhus gir deg mange valgmuligheter; velg mellom forskjellige størrelser, ulike typer dører, takdekke og rammefarger. Se alle våre drivhus her.

Drivhus bygget på mur

Et drivhus bygget på mur gir et rustikt og britisk preg. Modellen Drønning er et solid og værbestandig drivhus som er laget av aluminiumsrammer av høy kvalitet. 

Drivhuset er designet for å tåle nordiske værforhold, og etter drivhuset er montert, krever det ikke mye vedlikehold. Denne vakre utebygningen har mange bruksområder; bruk den som en egen privat kafé, et hjemmekontor eller som et frodig drivhus til alle plantene dine. 

Klassiske drivhus

Vi har flere forskjellige varianter av klassiske drivhus med gjennomsiktige tak og god takhøyde. Disse drivhusene har en firkantet fasong med skråtak, og det klassiske designet gjør at drivhuset passer perfekt inn i hvilken som helst hage. Standardhøyden på sideveggene på dette drivhuset er 181 centimeter, noe som gir en god romfølelse og høy luftsirkulasjon.

Tips til deg med grønne fingre

Med et drivhus kan du forlenge vekstsesongen og dyrke frem eksotiske planter og grønnsaker som ellers ikke trives på norsk jord. For å lykkes med dyrking av planter i drivhus, kreves det imidlertid litt kunnskap og erfaring. Her er noen grunnleggende tips du bør tenke på for å skape gode vekstforhold.

Plassering av drivhuset

Plasser drivhuset et sted hvor det verken er for mye sol eller skygge. Sola får plantene til å spire og gro, men samtidig må de ikke få så mye sollys at de visner. Det kan være lurt å plassere drivhuset under et tre som gir litt skygge, men pass på at treet ikke har grener som kan falle ned på rutene på drivhuset.

Pass på temperaturen i drivhuset

For at plantene og grønnsakene skal trives, er det svært viktig at det er riktig temperatur i drivhuset. Det er lurt å ha et termometer i drivhuset slik at du kan sørge for at det ikke er for varmt eller kaldt. Temperaturen i drivhuset bør ligge på rundt 28-30 grader. Plasser plantene ut i fra hvor mye sol de tåler. Planter som Gummifiken og Gullranke tåler for eksempel lite direkte sollys, mens tomatplanter stortrives i sol og varme.

Velg riktig plantejord

Når du skal komme i gang med plantingen, er det viktig å bruke jord av god kvalitet som gir plantene næringen de trenger. For å skape gode vekstforhold, er det viktig at du gjødsler nok og at jorden byttes ut mellom hver sesong. 

Vann plantene nok

Pass på at du plasserer drivhuset et sted hvor du har enkel tilgang på vann. Hvor mye du må vanne kommer selvfølgelig an på hvilke planter og grønnsaker du skal dyrke, så spør om dette på gartneriet dersom du er usikker. Sørg også for at du velger potter og bed som gir god drenering.

Fordeler ved drivhus

Ikke bare ser drivhus sjarmerende og idylliske ut, de gir også mange fordeler enten du vil prøve deg som hobbygartner eller bruke det som et oppholdsrom.

Dyrk frem eksotiske planter og grønnsaker

Det er begrenset hva man kan dyrke frem i norske temperaturer, men med et drivhus kan du dyrke frem alt fra vannmeloner til sitrusplanter. Mange planter og blomster, som for eksempel Pelargonia, blir enda vakrere når de får stå inne i et lunt drivhus. 

En sunn og kreativ hobby

Uansett om du har lang erfaring med dyrking av planter eller om du nettopp har blitt interessert i planter og blomster, er det ingen tvil om at hagearbeid er positivt for helsen og humøret. Flere studier har vist at hagearbeid er helsefremmende, blant annet fordi man får mer dagslys og følelsen av at man skaper noe.

Mange bruksområder

Du trenger ikke nødvendigvis å være interessert i hagearbeid for å investere i et drivhus. Drivhuset kan brukes til så mangt; som hjemmekontor, til middagsselskaper, som en hagestue eller bare et hyggelig sted å drikke morgenkaffe. 

Les mer: Bygge hagestue

Bestill drivhus hos Uteluksus

Hos Uteluksus finner du et stort utvalg av vakre og funksjonelle drivhus. Våre drivhus er laget av solid aluminium som tåler nordiske værforhold. Med våre drivhus kan du dyrke frem din egen lille oase av grønne planter, eller få et ekstra oppholdsrom midt i hagen. 

Vi tilbyr både produksjon, levering og montering av drivhus. I vårt sortiment finner du også andre utebygninger, som for eksempel hagestuer, carporter og bassengoverbygg. 

Dersom du lurer på noe angående våre produkter, så ta gjerne kontakt gjennom lenken nedenfor. Vi hjelper deg gjerne!