Terrassetak glass

Ser du etter terrassetak i glass? Uteluksus tilbyr solide glasstak til terrasse som er designet for å tåle nordiske værforhold. Les mer om våre produkter her!

 
 

Har du en uteplass uten tak? Med et terrassetak fra Uteluksus kan du forlenge utesesongen og få mye mer glede av terrassen din. Våre moderne og solide tak beskytter mot sol, vind, regn og snø, slik at du kan bruke verandaen når du vil. 

Terrassetak og andre utebygninger kan være tunge og vanskelige å montere selv, og derfor tilbyr vi både levering og montering.

Laget av slitesterke materialer

Våre tak er laget av høykvalitets aluminiumsprofiler. Aluminium ruster ikke, og krever svært lite vedlikehold. Velg mellom tre forskjellige modeller: Nord Roof Classic, Nord Roof Basic (økonomisk konstruksjon) og Nord Roof XS (ekstra sterk konstruksjon). 

Du har også mange valgmuligheter når det kommer til design og funksjonalitet: 

  • Bestill ønsket størrelse, høyde og bredde
  • Tak av polykarbonat eller laminert glass
  • Takrenne og nedløpsrør er integrert i konstruksjonen
  • Pulttak eller saltak
  • Kan lakkeres i hvit, svart eller en annen RAL-farge
  • Kan gjøres om til en hagestue med dekkede sider av glass eller polykarbonat

Forskjellige typer takdekke

Vi tilbyr takdekke av laminert glass eller polykarbonat. Begge takdekkene er veldig robuste og holdbare, men hvilket du bør velge kommer an på dine ønsker. 

Polykarbonat er en gjennomsiktig termoplast som gir et mattere uttrykk enn vanlig glass. Dette materialet er kjent for å være et ekstremt sterkt materiale som er uknuselig og beskytter mot all slags vær. 

Laminert glass består av to glassplater som er limt sammen med plastfolie. Glasset er veldig sterkt, samtidig som det har et elegant design. Finnes i fargene klar, hvit (opal) og brun (bronse). 

Må man søke om byggetillatelse?

Det er lett å glemme at du i mange tilfeller må søke om byggetillatelse fra kommunen når du skal bygge en utebygning på sin egen tomt. Heldigvis slipper du vanligvis å søke om tillatelse hvis du bare skal bygge et terrassetak. 

Ifølge Hus.no har du lov til å bygge små bygg på inntil 50m2 (så lenge bygget ikke har våtrom og ikke skal brukes til beboelse) og tilbygg på 15m2 eller mindre uten tillatelse. Hvis du har en terrasse på inntil 15m2 som er fastmontert i huset ditt, trenger du altså mest sannsynlig ikke å søke om tillatelse for å bygge tak over terrassen. 

Reglene varierer imidlertid litt fra kommune til kommune, så kontakt kommunen du bor i for å være helt sikker.

Flere bruksområder

Med et av våre terrassetak kan du benytte deg av verandaen din på flere forskjellige måter. Uteplassen kan brukes som en carport for å beskytte bilen mot sol og regn, eller som et skur for sykler og hagetilbehør. 

Hvis du etter hvert får lyst til å forvandle terrassen til en hagestue med dekkede sider av glass, er dette også mulig. Da kan du bruke verandaen store deler av året og få et ekstra rom utenfor huset. 

Uansett hva du vil bruke uteområdet til, er et terrassetak fra Uteluksus en investering som gjør at du får benyttet deg av terrassen så mye som mulig. På dagtid beskytter taket mot sterk sol, og på kvelden skaper taket en lun og koselig stemning. 

Kontakt oss for gratis befaring!

Uteluksus er et norsk firma som har spesialisert seg på aluminiumskonstruksjoner for gårdsplass, hus og hage. I tillegg til terrassetak, tilbyr vi et bredt utvalg av drivhus, hagestuer, carporter og andre hagebygninger. 

Vårt mål er at hagebygningen skal bli en integrert del av hjemmet ditt som du kommer til å ha glede av i mange år fremover. 

Hvis du lurer på noe angående våre terrassetak, priser eller lignende, så send oss en e-post gjennom lenken under. Vi tilbyr gratis befaring, og hjelper deg med å finne løsningen som passer deg best.