Ring Oss 64 80 99 88
Bestill Gratis Befaring
Hjem INSPIRASJON Badstu Oppdag fordelene med badstu i egen hage eller hytte

Oppdag fordelene med badstu i egen hage eller hytte

Oppdag fordelene med badstu i egen hage eller hytte uteluksus.no

Badstuer har eksistert i århundrer, med opprinnelse tilbake til Finland. Den tradisjonelle badstuen, også kjent som en vedfyrt badstu, var et lite rom eller en bygning laget av tre, hvor folk varmet steiner på en komfyr, for så å helle vann på dem for å lage damp. Dampen ble deretter bli brukt til avslapning, rensing og generell velvære.

Selve ordet «badstu» er finsk, og det antas å være avledet fra et eldgammelt finsk-ugrisk ord som betyr «badehus».

De siste årene har badstuens popularitet vokst, og mange velger nå å anskaffe badstue både til hyttene og hjemmene sine. Et populært alternativ er den frittstående badstuen, som kan plasseres i hagen utenfor huset eller ved hytta. Disse badstuene er selvstendige enheter som er enkle å installere og kan plasseres på en rekke steder, for eksempel på en uteplass eller i en bakgård.

Totalt sett kan det å innlemme en badstue i hagelandskapet ditt være en fin måte å forbedre både funksjonaliteten og skjønnheten til uterommet. Med riktig design og materialer kan en badstue bli et kjært og nyttig tillegg til ethvert hus eller hytte. Uteluksus.no står klare til å hjelpe deg videre.

Oversikt over våre ulike badstuer 

Uteluksus.no tilbyr frittstående badstuer som er tilpasset det norske markedet. Vi har tre forskjellige modeller å velge mellom, alle med et unikt design og funksjoner.

Badstue Geiranger har et moderne og tidløst design,  som passer perfekt for hagen eller uteområdet. Store glassvinduer gir en lys og åpen følelse, noe som gjør den ideell for avslapping, rekreasjon og sosiale sammenkomster. Badstue Geiranger er også svært fleksibel, og kan tilpasses dine individuelle behov.

Uansett hva du er på jakt etter, kan du være sikker på at Uteluksus.no kan hjelpe deg.

Badstu Geiranger eksklusiv
Sauna badstue geiranger mini
Badstu Geiranger eksklusiv

Fordeler med egen badstu 

En frittstående badstue i din egen hage eller på hytta tilbyr en rekke fordeler. En av hovedfordelene er friheten og fleksibiliteten av å ha en badstue tilgjengelig rett utenfor boligen. Du kan nyte badstueopplevelsen når du vil, uten å måtte dra et annet sted eller i verste fall betale for å kunne slappe av litt i en sauna. I tillegg vil det å ha en egen badstue gi deg privatliv og avslapning.

En annen fordel med en badstu rett uten døren i er alle helsefordelene. Badstuer har vist seg å hjelpe mot stress, forbedre din kardiovaskulære helse og lindre muskelsmerter og stivhet. Jevnlig bruk av badstu kan også hjelpe mot hudsykdommer som eksem og psoriasis. Varmen som genereres av badstuen kan også bidra til å rense kroppen, da den får deg til å svette, noe som bidrar til å fjerne giftstoffer gjennom huden.

Og ikke minst vil en badstue i hagen være et flott tillegg til hjemmet ditt. Det kan være en luksuriøs og elegant funksjon som kan øke verdien på eiendommen din. Noen velger til og med å bruke badstuen som et sosialt område, og arrangere badstufester med venner og familie.

Alt i alt har det å anskaffe en moderne badstue mange fordeler, fra bekvemmeligheten og privatlivet til helsefordelene og den estetiske verdien det kan tilføre hjemmet ditt.

La badstuen bli en naturlig del av uteområdet

Å integrere en badstu i uteområdet kan være en morsom og spennende prosess. Det første trinnet er å finne den beste plasseringen for badstuen din. Den bør plasseres på et sted som er lett tilgjengelig, for eksempel i nærheten av huset eller nær et boblebad, basseng eller en dusj. Plasseringen bør også være beskyttet mot vind og ha tilgang til strøm og vann.

Ofte har man ikke veldig mange ulike alternativer for plassering, men man kan alltid sørge for at den passer sømløst inn i den generelle estetikken til hagen. Våre badstuer kommer i ulike størrelser og utforming, som alle kan blande seg fint med en naturlig setting. Man kan gjøre mye utenfor badstuen, som integrerte sitteplasser, belysning og til og med et dusjområde.

Å innlemme en badstu i landskapet kan gjøres ved å plante rundt badstuen, for eksempel eviggrønne planter eller bambus, for å skape privatliv og en naturlig barriere. Stier eller terrasser kan også legges til for å gi enkel tilgang til badstuen. Området rundt bør kunne holdes fritt for rusk og bør holdes rent og ryddig. Ved en hytte vil en badstu kunne plasseres i naturskjønne omgivelser med utsikt over et vann, fjord eller dal.

Med litt planlegging og kreativitet kan en badstue designes og innlemmes i et hagelandskap for å gi et vakkert og funksjonelt tillegg til ethvert hjem og hytte.

Installasjon og vedlikehold av badstu

En moderne, frittstående badstue er en praktisk og effektiv måte å ha en sauna tilgjengelig i umiddelbar nærhet. Installasjonsprosessen er relativt enkel og kan vanligvis fullføres samme dag som vi leverer enheten. Det aller meste er forhåndsmontert og leveres med alle nødvendige monteringsanvisninger.

Når saunaen er klar for bruk, er vedlikeholdet minimalt. Våre badstuer er laget med slitesterke materialer som er motstandsdyktig mot råte og forfall. Det eneste som kreves er regelmessig rengjøring for å fjerne smuss og svette, men dette gjøres enkelt med en fuktig klut og mild såpe.

Badstueovnen bør inspiseres med jevne mellomrom for å sikre at den fungerer som den skal og for å se etter eventuelle problemer som rust eller lekkasjer.

Badstuene er tilpasset norske forhold, og er bygd for å tåle alle årstider i vårt langstrakte land. Det vil alltid være en fordel å plassere badstuen på et sted som vil være beskyttet mot overdreven vind eller soleksponering.

Det å ha en frittstående badstue plassert i din egen hage eller hytte er en fin måte å nyte fordelene med saunaterapi i komforten av ditt eget hjem. Med minimalt vedlikehold og enkel installasjon er det et praktisk og effektivt alternativ for alle som drømmer om luksusen av å ha en egen badstu.

Ta kontakt for mer informasjon om våre badstuer 

Ta gjerne kontakt med oss om du trenger mer informasjon eller hjelp til å etablere en egen badstu i nærhet av din bolig, være seg ved huset eller ved hytten.

Vi har ekspertisen du er på jakt etter  og hjelper deg gjerne med å finne den perfekte løsningen for din nye sauna. Vi ser frem til å hjelpe deg!

Kontakt Oss

    Del:

    Kan hende du også liker