Ring Oss 64 80 99 88
Bestill Gratis Befaring
Home INSPIRASJON Hagestue Solid og moderne utestue til fornuftig pris

Solid og moderne utestue til fornuftig pris

Uteluksus har spesialisert seg på utestuer i aluminiumskonstruksjoner som tåler mye vær og vind. Et av våre mest populære produkter er Aluminium Hagestue Nordic, som kan tilpasses alle ønsker og behov.

Vi tilbyr også en rekke andre typer hagebygninger:

 • Drivhus
 • Kuppelhus
 • Carport
 • Terrassetak
 • Orangerie
 • Bassengoverbygg
 • Redskapsbod

Våre utestuer gir deg mange valgmuligheter!

Rammen på Aluminium Hagestue Nordic er laget av aluminium av høy kvalitet, og glassprofilene fås både som skyvedører og faste segmenter. Du kan velge mellom takdekke av polykarbonat eller laminert glass.

Våre utestuer kan monteres inntil fasaden eller som en frittstående hagestue i hagen din. En hagestue som er festet til huset gir god utsikt og er praktisk hvis du vil ha huset og kjøkkenet i umiddelbar nærhet.

En frittstående hagestue gir en unik følelse av å komme tett på naturen selv om man er inne. Uansett hvilke utestuer du velger, kommer hagestuen garantert til å bli et vakkert midtpunkt på uteområdet ditt!

Hagestue og drivhus – hva er forskjellen?

Det finnes mange forskjellige typer utebygninger eller utestuer som ligner på hverandre, men som har forskjellige bruksområder.

En hagestue, eller utestue, som den også kan kalles, er et innglasset rom som gir isolasjon mot vær og vind. For å skape en ekstra varm og lun stemning kan man installere belysning og varmelamper inne i hagestuen.

En hagestue kan ligne på et drivhus, men forskjellen er at hagestuen er laget for at mennesker skal kunne oppholde seg i den over lengre tid. Et drivhus er derimot designet for å skape gode vekstforhold for planter og grønnsaker.

Med et drivhus kan man dyrke frem eksotiske vekster som ellers ikke ville overlevd i norske temperaturer.

Hagestuens historie

Hagestuen er en mer moderne versjon av drivhuset, som først ble tatt i bruk på 1600-tallet. Ifølge Wikipedia ble drivhuset først funnet opp av rike landeiere som ønsket å dyrke frem eksotiske frukter de hadde fått servert i utlandet.

På 1900-tallet ble også kommunale drivhus mer utbredt, og til slutt fikk også privatpersoner øynene opp for de vakre og funksjonelle drivhusene.

I senere år har det også blitt mer populært med utestuer, som brukes mer som et rom for hygge og avslapning enn dyrking av planter og grønnsaker. Hagestuer og drivhus er ikke lenger forbeholdt overklassen – nå er det stadig vekk flere «vanlige» folk som investerer i et ekstra rom i hagen.

En hagestue kan brukes til så mangt!

Dersom du drømmer om en idyllisk utebygning som minner om et drivhus, men ikke er så interessert i å dyrke frem planter og grønnsaker, er en hagestue et perfekt alternativ. Med en hagestue får du et ekstra rom med mange bruksområder:

Hjemmekontor

Ved å ha hjemmekontoret i hagestuen kan du få utsikt til hagen, mer dagslys og overskudd. Det er ikke mye som skal til for å forvandle hagestuen til et hyggelig hjemmekontor – en pult, stol, noen planter og litt musikk på radioen gjør susen.

Treningsrom

Det er ikke alltid så fristende å dra på et treningssenter, og da kan du bruke hagestuen som et eget lite treningsrom.

En ekstra stue

Det er ofte deilig å få litt avveksling fra de andre rommene i huset. Med en hagestue kan du be gjester på besøk eller få litt alenetid i rolige omgivelser. Det er enkelt å skape en lun og koselig stemning i hagestuen.

Du kan for eksempel sette inn noen gode stoler, tepper, puter og noen planter – og vips så har du enda et hyggelig oppholdsrom. Et tips er å se etter litt inspirasjon til innredning i utestuer på nettsider som Pinterest.

Spisestue

Be over venner eller familie på middag i hagestua! En hagestue gjør at du ikke er avhengig av at det er sommerlige temperaturer for å spise utendørs. Med en hagestue kan du forlenge sommersesongen og nyte deilige høstkvelder ute – samtidig som du er inne.

En ekstra stue

Det er ofte deilig å få litt avveksling fra de andre rommene i huset. Med en hagestue kan du be gjester på besøk eller få litt alenetid i rolige omgivelser. Det er enkelt å skape en lun og koselig stemning i hagestuen.

Du kan for eksempel sette inn noen gode stoler, tepper, puter og noen planter – og vips så har du enda et hyggelig oppholdsrom. Et tips er å se etter litt inspirasjon til innredning på nettsider som Pinterest.

Hvor mye koster en hagestue?

Prisen på våre utestuer begynner på 55.200kr. Akkurat hvor mye hagestuen kommer til å koste påvirkes av flere faktorer. Eksempler på dette er størrelse på hagestuen, om du vil ha ensidig eller dobbeltsidig glass, og om hagestuen skal være frittstående eller festet til fasaden.

Dersom du vil ha et mer korrekt prisoverslag, så ta kontakt med oss. Vi kan komme på en gratis befaring og gi deg et uforpliktende tilbud.

Kontakt oss i dag!

Vi i Uteluksus har lang erfaring med hele prosessen fra levering til prosjektering og montering av utestuer. En hagestue kan være tung og vanskelig å montere selv, og derfor hjelper vi alle våre kunder med monteringen.

Hvis du vil ha mer informasjon eller har noen spørsmål angående våre hagestuer, så ta kontakt med oss i dag. Vi hjelper deg gjerne!

Kontakt Oss

  Share:

  You may also like