Ring Oss 64 80 99 88
Bestill Gratis Befaring
Hjem INSPIRASJON Hagestue Forleng sommeren med en hagestue

Forleng sommeren med en hagestue

Her til lands er sommersesongen kort, og man får ofte ikke benyttet seg av hagen sin så mye som man skulle ønske. Med en hagestue kan du forlenge sommeren og få mulighet til å være ute så mye som mulig. Uteluksus tilbyr hagestuer som både er robuste, vakre og spesielt tilpasset det nordiske klimaet.

Vi har også spesialisert oss på glassystemer til verandaer som gjør at du kan forvandle verandaen din til en hagestue. Her kan du lese mer om hva vi tilbyr.

Hagestue – frittstående eller som et tilbygg

Med Nordic hagestue får du en hagestue som både er solid og estetisk vakker. Hagestuen er laget av høykvalitets aluminiumprofiler, og er rustfri og svært solid. Den kan enten monteres som et tilbygg til huset ditt, eller som et frittstående rom i hagen. Vi tilpasser hagestuen etter dine behov. Du kan blant annet velge størrelse, takdekke (polykarbonat eller laminert glass) og om du vil ha belysning eller infrarøde varmeovner. Denne hagestuen har en svært robust konstruksjon som tåler tøft vær og er laget av 100% gjenvinnbart materiale. Takrenne og nedløpsrør er skjult i konstruksjonen.

Med en hagestue kan du forlenge sommeren og få mulighet til å være ute så mye som mulig.

Glassystemer til verandaer

Har du en veranda som du nesten bare får brukt midt på sommeren? Da kan våre glassystemer være ideelle for deg. Med innglasset veranda får du et ekstra rom på høsten og vinteren, uten å sperre for utsikten ut mot hagen.

Vi tilpasser glassystemene etter dine ønsker og behov. Du kan blant annet velge mellom:

  • Laminert glass eller polykarbonatbelegg

  • 5 mm eller 10 mm glass

  • Skyvedører eller fastmonterte dører

  • Forskjellige rammefarger

Fordeler med hagestue

Det er mange muligheter med hagestuer. De kan bygges som et tilbygg til huset ditt eller som et frittstående rom i hagen, og du trenger ikke nødvendigvis å bruke hagestuen som en veranda. Her kan du lese om noen av fordelene ved å bygge en hagestue.

Mange forskjellige bruksområder

Noe av det beste med en hagestue er at den har så mange bruksområder. En hagestue er for eksempel ideell å bruke som hjemmekontor. Da får man kommet seg litt ut av huset, samtidig som man sitter innendørs.

Eller kanskje du trenger et treningsrom, en spisestue eller en TV-stue til barna? Våre hagestuer kan tilpasses ut i fra når på året du vil bruke den og hva den skal brukes til.

Kom nærmere naturen

Det er et kjent faktum at det å omgi seg med gress og grønne planter er sunt for oss. Ved å ha din egen hagestue, kan du få følelsen av å være ute i naturen samtidig som du er beskyttet mot regn og dårlig vær. De store glassflatene i våre hagestuer gjør at du får fullt utsyn og dagslys.

Få et ekstra rom

Kanskje du trenger litt ekstra plass, eller kanskje du har en terrasse du kunne fått utnyttet mer dersom den var innglasset? Vi i Uteluksus kan enten hjelpe deg med å bygge en hagestue eller å montere glassfronter rundt terrassen din slik at den til og med kan brukes på kjølige kvelder.

Lite vedlikehold

Våre hagestuer er laget av høykvalitets aluminiumsprofiler. Dette er et solid materiale som ikke ruster, og derfor krever ikke hagestuene så mye vedlikehold.

Mange valgmuligheter

Noe av det morsomste med en hagestue er å velge design og innredning! Med våre hagestuer kan du blant annet velge om du vil at hagestuen skal være festet til bygningsfasaden eller være frittstående. Du kan også velge om den skal være ensidig eller dobbeltsidig og hva slags takdekke du vil ha.

Når vi har montert hagestuen for deg, er det bare å begynne med innredningen – kanskje vil du innrede det ekstra rommet som en hjemmekoselig spisestue, eller kanskje som et rustikt drivhus med mange grønne planter? Her er det bare fantasien som setter grenser.

Må man søke om byggetillatelse fra kommunen?

Det er ikke så lett å forstå seg på reglene rundt hva man har lov til å bygge på eiendommen sin. Hva man må søke om byggetillatelse for og ikke varierer fra kommune til kommune, og hvis du er usikker må du ta kontakt med kommunen du bor i.

Det er imidlertid noen hovedregler som gjelder i alle tilfeller:

  • Du trenger ikke å søke om byggetillatelse for å bygge en hagestue på opptil 50 m2 som ikke har våtrom eller brukes til beboelse

  • Du trenger heller ikke å søke om tillatelse fra kommunen hvis du skal bygge et lite bygg på eiendommen inntil 15 m2.

Gå inn på kommunen din sine nettsider eller Direktoratet for byggkvalitet for å finne ut mer om hva som gjelder i din kommune. Husk at uansett hva du skal bygge, må du melde fra til kommunen når bygget er ferdig. Det kan du gjøre med dette søknadsskjemaet.

Vi bygger hagestuen for deg

Når du har bestemt deg for hva slags hagestue du vil ha, kan vi montere den for deg. Vi i Uteluksus har lang erfaring med å montere hagestuer i forskjellige størrelser, både frittstående og knyttet til boligen.

Ta kontakt med oss i dag, så kan vi finne løsningen som passer best for deg. Du kan enten ringe oss på 64 80 99 88 , eller sende oss en e-post gjennom lenken nedenfor.

Kontakt Oss

    Del:

    Kan hende du også liker